VAN ONZE REGISSEUR:

In het dorpse toneelwereldje is veel veranderd. Eerst lag het publiek nog in een deuk om een verzameling grappen over de pastoor en zijn meid, een afzakkende broek, de stotterende vrijgezel en de sexy buurvrouw. En dit alles dan samengepakt tussen de drie gebruikelijke wanden, die voor elk verhaal weer opnieuw worden behangen. Tegenwoordig is er voor zowel de toneelclubs als het toneelpubliek meer behoefte aan ´n ruimer verhaal, ´n dieper spel, meer intelligente humor. Ook toneelclub Liempde gaat hierin mee, terwijl we ook de bekende humor niet vergeten!!

Dit jaar brengen we het stuk “Junglekoorts”.   

In een dorpje midden in het Zuid-Amerikaanse regenwoud, waar voorheen de eenvoud en het geluk van het leven hand in hand gingen, heerst nu na de moord op hun eigen president de tirannie van een motorbendeleider die zich de president noemt. De oorspronkelijke bewoners van dit stukje Andes zijn gedoemd tot werken op de cocavelden en worden om het minste of geringste neergeknald. Ondertussen neemt een Nederlandse dame (een echte ‘wannabe’) haar gezin mee voor een vakantie naar Zuid-Amerika. Want de wereld ligt aan je voeten, toch? En elk stukje wereld moet tegenwoordig betreden worden. 

Daar waar de binnenlandse vlucht alleen maar landt om voor de inwoners van dit afgelegen dorpje het broodnodige af te geven, stapt deze ‘wannabe’ uit met haar gezin. Ze denkt er de weg te weten. En een eindje lopen door een stuk bos zal de familie goed doen. Dat dit een diversiteit aan confrontaties met zich mee gaat brengen, laat zich raden…

Begeleid en ondersteund met moderne toneeltechnieken, in een echte toneelomgeving zoals ‘de Serenade’ is, durven we wel te zeggen dat we u een onvergetelijke toneelavond gaan bezorgen!

Wim Bressers, regisseur Toneelclub Liempde